Haal het meeste uit Mr. Chadd met onze artikelen voor scholen.
Lees hieronder onze blogs voor scholen!
Adaptief onderwijs: betekenis en uitleg
Leestijd: 10 minuten
Adaptief onderwijs is een veelgehoorde term. Ook wij horen vanuit scholen steeds vaker vragen rondom deze onderwijsvorm. Wat is adaptief onderwijs? Wat zijn de voordelen en uitdagingen? En hoe speelt Mr. Chadd’s onderwijsplatform in op deze behoefte? In dit blog lees je het.
Kim van der Esch
16 juni, 2021
Case study: "Mr. Chadd is écht van toegevoegde waarde"
Leestijd: 10 minuten
Sinds het voorjaar van 2021 helpt Mr. Chadd de leerlingen van het OLV Breda. Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen tot dusver. We spraken daarom met Mireille Rasenberg, afdelingsleider vwo én docent op het OLV Breda.
Jeroen Balk
7 november, 2022
Case study: "Mr. Chadd maakt tijd- en plaatsonafhankelijk leren mogelijk"
Leestijd: 10 minuten
Het Winkler Prins in Veendam is één van de scholen waar Mr. Chadd nu het langst mee samenwerkt. Winkler Prins is een ambitieuze school voor openbaar voortgezet onderwijs vanuit het hart van de Veenkoloniën. Wij spraken met Martijn ten Duis, directeur van de deelschool mavo, over zijn ervaringen met de inzet van Mr. Chadd op het Winkler Prins.
Jeroen Balk
17 augustus, 2023
Case study: 'Hoe Mr. Chadd wordt ingezet op X11'
Leestijd: 10 minuten
Sinds begin 2020 helpt Mr. Chadd de leerlingen van X11. X11 is een middelbare school voor vmbo en havo met drie locaties in Utrecht. Wij zijn erg benieuwd hoe Mr. Chadd wordt ingezet op X11. Daarom spraken wij met Ruuth Verhoeff, docent Nederlands en mentor van een vierdejaars tl-klas.
Jeroen Balk
16 oktober, 2022
Case study: “Studenten leren hun vraag te formuleren.”
Leestijd: 10 minuten
Al ruim een jaar hebben de studenten van het MBO Amersfoort toegang tot Mr. Chadd. Wij waren erg benieuwd hoe dat bevalt. We spraken daarom met Daan van Weerd, docent rekenen op het MBO Amersfoort.
Jeroen Balk
21 februari, 2023
Differentiëren in de klas: oog voor niveauverschillen
Leestijd: 15 minuten
Als je differentieert, houd je rekening met de onderlinge verschillen van leerlingen. Maar hoe groter de klas is, hoe ingewikkelder het voor jou als docent is om echt goed te differentiëren. In dit blog frissen we je kennis op: op welke manieren kun je differentiëren en wat zijn de voordelen en nadelen van verschillende soorten differentiatie? We kijken ook naar oplossingen – hoe kun je beter differentiëren zonder de werkdruk te verhogen?
Walter Hartlief
3 juni, 2021
Duurzame onderwijsvernieuwingen: onmogelijk?!
Leestijd: 15 minuten
Het onderwijs staat niet stil. Er worden constant nieuwe werkwijzen, methoden en innovaties ontwikkeld om de onderwijskwaliteit te verbeteren, te denken valt aan een nieuwe taalmethode, een verrijking van digitale middelen of een sociale interventie tegen pesten. Het ontbreekt het onderwijs dan ook niet aan mogelijke onderwijsvernieuwingen.
Ilse Braams
16 september, 2021
Flipping the Classroom: leren met een twist, ondersteund door Mr. Chadd!
Leestijd: 10 minuten
Het onderwijslandschap is voortdurend in beweging en er zijn veel verschillende onderwijsmodellen om leerlingen te helpen bij het bereiken van optimale leerresultaten. Een van deze modellen is 'flipping the classroom' (de klas omdraaien). In deze blog gaan we dieper in op dit onderwijsmodel en hoe de dienstverlening van Mr. Chadd hierbij van onschatbare waarde kan zijn. Dus haal je notitieboekje tevoorschijn terwijl we dit avontuur in het onderwijs verkennen!
Ilse Braams
12 juni, 2023
Gepersonaliseerd onderwijs: eigen leerroute, ondersteund door technologie
Leestijd: 10 minuten
Onderwijs probeert het beste uit elke leerling te halen. Vanuit die gedachte zijn er door de jaren heen al flink wat onderwijsvormen ontstaan. Gepersonaliseerd onderwijs is daar een van en wordt steeds populairder. In dit blog lees je wat gepersonaliseerd onderwijs betekent en waarom er groeiende aandacht voor is.
Anne-Wies Langebeeke
28 mei, 2021
Hybride onderwijs: wat is het?
Leestijd: 10 minuten
Tijdens de lockdown was volledig digitaal de standaard. Nu stappen steeds meer scholen over op fysiek of hybride onderwijs. Wat is hybride onderwijs precies? En welke uitdagingen brengt dat met zich mee? Mr. Chadd vertelt je er meer over.
Walter Hartlief
12 mei, 2021
Learning analytics
Leestijd: 10 minuten
Zet de leerling centraal met learning analytics. Learning analytics geeft je inzicht in leerlingen en hun leergedrag. Hierdoor kun je lessen beter afstemmen op de behoeften van leerlingen. Wij leggen uit wat learning analytics in het onderwijs is en hoe je het kunt inzetten om jouw lessen te verbeteren.
Ilse Braams
2 april, 2021
Met deze lesvoorbereiding geef jij beter les
Leestijd: 15 minuten
Als docent weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je lessen goed voor te bereiden. Een goede lesvoorbereiding maakt je werk makkelijker en leuker, voor jezelf en voor je leerlingen. Heb je qua lesvoorbereiding een opfrisser of inspiratie nodig? Dat komt goed uit. In dit blog bespreken we het lesvoorbereidingsformulier. Ook lees je hoe jij als docent of school jouw lesprogramma kunt blijven verbeteren met hulp van nieuwe, digitale hulpmiddelen.
Pieter Boers
10 maart, 2021
Online-onderwijs in het mbo: positief of negatief getest?
Leestijd: 15 minuten
Twee weken voordat de eerste coronabesmetting plaatsvond in Nederland publiceerde Kennisnet het rapport ‘Waarden wegen - Een ethisch perspectief op digitalisering in het onderwijs’. Kennisnet voorspelde dat de volgende waarden beïnvloed zouden worden door digitalisering: 'betekenisvol contact', 'professionele autonomie', 'gelijke kansen en inclusiviteit' en 'vrije ruimte'.
Walter Hartlief
20 mei, 2021
Taxonomie van Bloom
Leestijd: 10 minuten
In het onderwijs worden verschillende manieren gebruikt om vragen te classificeren. Dit heeft als doel om leerlingen op verschillende manieren te laten leren, leerdoelen te formuleren en te toetsen zodat je inzicht krijgt in hoeverre de nieuw aangeleerde lesstof is blijven hangen. Een leerling heeft bijvoorbeeld wel onthouden wat de formule is die hoort bij de stelling van Pythagoras maar het kunnen toepassen en uitrekenen van de formule is de leerling vergeten of heeft hij nog niet begrepen. Op deze manier weet je als docent precies waar je nog aandacht aan moet besteden in de lessen.
Anne-Wies Langebeeke
19 augustus, 2022
Thematisch werken: betekenis en voorbeeld
Leestijd: 5 minuten
In het onderwijs staan vakken vaak op zichzelf. Zo leer je bij biologie over levende organismen en bij wiskunde over wiskundige begrippen en formules. Bij projecten gaat dat vaak net even anders, daar werk je meer thematisch. Wat houdt thematisch werken precies in? Wat zijn de voordelen ervan en welke rol speelt Mr. Chadd in dit geheel? We leggen het uit.
Suze Hiemstra
16 februari, 2021
Tips voor evenwichtig en effectief klassenmanagement
Leestijd: 10 minuten
Een evenwichtige les waarbij ieder kind zich veilig en gehoord voelt. Dat is wat jij als docent je klas wilt bieden. Dat is de ene les makkelijker dan de andere. Wij geven praktische tips voor het houden van orde en klassenmanagement.
Kim van der Esch
2 februari, 2021
Wat doet een accountmanager bij Mr. Chadd?
Leestijd: 10 minuten
Hi! Mijn naam is Femke en ik vervul de rol van accountmanager bij Mr. Chadd. In dit blogartikel neem ik je graag mee door het takenpakket en bijbehorende verantwoordelijkheden van deze functie. Om te beginnen ben ik het eerste aanspreekpunt van Mr. Chadd voor middelbare scholen en mbo´s door heel Nederland. Als "levend visitekaartje" zorg ik ervoor dat rectoren, teamleiders en docenten met Mr. Chadd in aanraking komen. Dankzij mijn aanstekelijke enthousiasme zorg ik ervoor dat scholen zich willen én durven openstellen voor onze vernieuwende aanpak.
Femke van der Schoot
5 december, 2022
Wat doet een onderwijskundige bij Mr. Chadd?
Leestijd: 10 minuten
Vanmorgen gaat de wekker om 5:45 uur, want we gaan een groep leerlingen aansluiten op een school in het zuiden van het land. Zoals altijd neem ik mijn gevulde koffiebeker mee en trek mijn Mr. Chadd trui aan; ik heb er zin in!
Anne-Wies Langebeeke
30 november, 2022
Wat doet een Operationeel Manager bij Mr. Chadd?
Leestijd: 10 minuten
Bij binnenkomst op kantoor bij Mr. Chadd wandel ik eerst naar het koffiezetapparaat. Essentieel voor een koffiefreak als ik om de dag goed scherp door te komen. Daarna direct door naar mijn werkplek, waar de monitor al lang en breed is begonnen. Mr. Chadd is namelijk al open vanaf 08:30 uur. Ook onze vroege vogels moeten natuurlijk de hoogste standaard van kwaliteit hebben. Ik bied haar ook een kopje koffie aan en dan kunnen we aan de slag!
Jim Mossing Holsteyn
5 december, 2022
Wat doet een projectbegeleider bij Mr. Chadd?
Leestijd: 10 minuten
Het leuke aan de functie van projectbegeleider bij Mr. Chadd? Het contact met de schoolleiders, het vertrouwen kweken bij docenten en de noodzaak bewijzen aan leerlingen. Het opbouwen van een relatie met samenwerkingspartners maakt het werk aantrekkelijk. Die relatie ontstaat natuurlijk niet zomaar; door vooral menselijk te zijn kom je echter al een heel eind. Tussen het bedrijf Mr. Chadd en de school in staan (en soms ook een filter zijn van en naar…) en luisteren behoren tot de basisvaardigheden van een projectbegeleider.
Pieter Boers
13 december, 2022
Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!
We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!
Meer informatie over Mr. Chadd
Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!
Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!
Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.